Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Andrzej Stachurski Zygmunt xxx Robert_fly gosiek_mały (1917 niezalogowanych)
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Toc do Harstad blisko macie a tam wiecej pracy.
Na lofotach to tylko sezonowo ew z jakas specjalizacja mozna liczyć na prace.
Ale nic "hold i torsken" a bedzie lepiej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
409 Postów

(flink)
Wyjadacz
Lidka94 napisał:
Mieszkamy tu chwilowo u moich rodziców. Wszystko było zaplanowane pod studia, także przeprowadzić się mieliśmy już w lipcu do dużego miasta. Niestety nie wszystko zawsze idzie zgodnie z planem

Dlatego pytalem wczesniej jak sie tutaj znalezliscie. Czy macie tutaj znajomych itd. Rodzice nie moga pomoc??Jesli nie idzie zgodnie z planem to znaczy ze gdzies popelniacie blad. Jesli sie mieszka pewien czas w Norwegii, nalezy miec wokol siebie wiecej osob znajomych. Moga to byc sasiedzi, koledzy z poprzedniej pracy , nie wiem pani kasjerka w sklepie. Jesli spoleczenstwo w ktorym zyjesz nie moze pomoc, nie spodziewaj sie ze obcy ludzie z MN Ci pomoga.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
125 Postów

(hananaszk)
Stały Bywalec
sab1 napisał:
hananaszk jestes zalosny/a
spoko lubie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
125 Postów

(hanana)
Stały Bywalec
ja jestem zalosna ? to co powiesz o ministrze pracy NO
"Eriksson radzi szukającym pracy, aby nie przyjeżdżali do Norwegii zanim nie znajda pracy. Najlepiej, według niego, szukać pracy ze swojej ojczyzny. Każdy powinien sam zadbać o to, aby odnaleźć sie na rynku pracy w Norwegii i być gotowym na dużą rywalizację o legalne zajęcie. A jeżeli ktoś nie znajdzie pracy, powinien wracać do ojczyzny."
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
47 Postów

(norge51)
Nowicjusz
Ja zaczynałam podobnie czyli od zera , internet , ulotki , chodziłam pytałam po 2 miesiącach coś drgnęło ,poznałam ludzi wspaniałych ( norwegów ) którzy mi zaufali, dali szanse i wiarę w lepsze jutro czego i Wam życzę .
Ps. jeg snakker bare litt norsk.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
hanana napisał:
ja jestem zalosna ? to co powiesz o ministrze pracy NO
"Eriksson radzi szukającym pracy, aby nie przyjeżdżali do Norwegii zanim nie znajda pracy. Najlepiej, według niego, szukać pracy ze swojej ojczyzny. Każdy powinien sam zadbać o to, aby odnaleźć sie na rynku pracy w Norwegii i być gotowym na dużą rywalizację o legalne zajęcie. A jeżeli ktoś nie znajdzie pracy, powinien wracać do ojczyzny."

No i co w tym takiego żałosnego? Sprawa oczywista dla osób majacych choć trochę rozumu. Masa nieudaczników jedzie w ciemno po przeczytaniu artykułu na Onecie jak to w No jest łatwo z praca... Przyjedzie taki ciolek i jeszcze by zasiłek chciał na dzień dobry bo jest bezrobotny.... W Norwegii jest zapotrzebowanie na konkretne zawody...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
125 Postów

(hanana)
Stały Bywalec
o tym mowie i jak mowie to jakas pani wyzywa mnie od zalosnych
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
lofoty powiadacie !!! ...tam jest mnóstwo ryb . kupcie jacht i nie opędzicie się od turystów
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok